Dag 4 och 3

Eftersom det jag skrev igår aldrig kom fram så skriver jag nu vad jag skrev igår.
Dag 3"Just nu sitter jag och jaybee på uteplatsen med en del ungar. De sjunger och spelar gitrarr och det är hur mysigt som helst. Tomas har lagt sig eftersom han knappt har sovit sen vi åkte - jetlag.
Det har varit  en lång dag, den började 5 imorse. Vi skulle ta bussen till Rosario La Union som gick kl 7. Resan dit tog lite över 6 timmar.
Det är  sån extrem stor skillnad från Manila. I Manila finns asiens största shoppingcenter och vissa ställen ser väldigt lyxiga ut. Gettot är inte heller som detta, här bygger dem hus av plåt osv. Vissa hus har inga golv eller fönster.
Här där vi är, är lite lyx i alla fall. Men det finns ingen kran med rinnande vatten utan de måste hämta vatten. Som tur är, kan de hämta vatten från huset intill, de slipper gå så långt då.
Men jag kan säga att; vara van vid att duscha i varmvatten till att slänga iskallt vatten på dig från en tunna, är stor skillnad.
det är en upplevelse att få dela livet med dem vi bor hos, och detta är bara tredje dagen.
När vi kom fram idag åkte vi med några barn och handlade mat, tvål, toapapper osv. Det är inte så lätt för dem att handla sånt när de inte har pengar. Deras pengar går till mat.
Alla verkar vara så tacksamma och glada för vad de har. Och vi, vi är så otacksamma, bortskämda och vill bara ha mer och mer."
Här är videon från gårdagen
 
 
 
dag 4 Idag åkte vi med några kids till ett vattenfall. De kommer inte bort så ofta eftersom det kostar pengar att åka överallt såklart.
Efter vi hade varit där en stund och fikat klart, åkte vi till ett annat ställe där de hade pooler o resturang. Det var fint där och kidsen uppskattade att vara där. MEN vi hade kunnat åka till något annat ställe som inte var så omgjort, något som var äkta. Men hur ska vi veta :-)
Nu lite pics :-)
Inne i stan
Rosario La Union. Barnen leker och har kul UTAN dyra leksaker

 
Här bor vi

 
The Ladys are playing card

 
Såhär ser det ut i badrummet. Ändå lyx med toalett ^^

 
På stället vi var med kidsen

 
På andra stället vi var

 
 
More 2 come..
Peace!
Trackback
RSS 2.0